Chain reaction - Láncreakció
2014-06-10 08:55:00

                                             

Simone Elkeles 1970. április 24-én született Chichagoban. A New York Times egyik legkeresettebb fiatal szerzője. Elnyerte a 2010-es RITA-díjat a legjobb fiatal felnőtt könyv kategóriában a Tökéletes kémia című könyvével.

Az irónő egy interjúban elmondta, hogy imád izgalmas és romantikus könyveket írni a tinédzsereknek. Két gyereke van, egy lánya, aki hokizik és egy fia, aki trombitál és baseballozik. 1996 óta házas és van két kutyája. Szeret kötni és sushi-t enni, utálja, ha sportolnia kell, de váleménye szerint muszáj csinálnia, mert az gázabb, ha valaki dagi, mint lusta. Nagyon szeret írni, de könnyen barátkozó típus, ezért néha nehéz leülnie egy csendes szobában és írni, úgy, hogy nem beszélhet a barátaival. Imád találkozni a rajongóival.

A Lánreakcióról: A legifjabb Fuentes testvér mindent elkövet, hogy a családját megvédje....

Luis Fuentest mindig távol tartották a bandaháborúk erőszakos világától, amely a bátyjai életét megmérgezte. Luis így máshol kockáztatja az életét – hol hegyet mászik a Sziklás-hegységben, hol űrhajózásról álmodik. Mindegy, csak jöjjön az adrenalinlöket.
Nikki Cruz három szabályhoz tartja magát: minden fiú hazudik, hogy megkapja, amit akar, ne bízz olyan fiúban, aki azt mondja, hogy szeret., és soha, de soha ne randizz Fairfield déli részén élő fiúval. A szülei ugyan Mexikóból származnak, de orvosgyerekként inkább tartozik az előkelő északiakhoz, így az iskolában nem vállal közösséget a Latin Vér tagjaival. Aztán amikor Alex esküvőjén összefut Luis Fuentesszel, hirtelen kedve támad megszegni a maga által felállított szabályokat.
Luis számára először az jelenti a legnagyobb kihívást, hogy elérje, Nikki újra esélyt adjon egy déli oldalon élő srácnak, de aztán felbukkan az életében Chuy Soto is, a Latin Vér új vezetője. Chuy egy igen kínos titkot tár fel Luis előtt a Fuentes családról, így a fiú kételkedni kezd mindenben, amit valaha hallott, tanult. A Nikki iránt érzett szerelme elég lesz-e ahhoz, hogy távol maradjon attól a sötét és kegyetlen világtól, amelynek a peremén pengeélen táncol?

Fel