E.L. James következő könyve visszafogottabb lesz
2013-03-01 09:16:00
Új történeten dolgozik a botrányos trilógia szerzője

A szürke ötven árnyalata a mai napig is még az egyik legfelkapottabb könyv, nehéz bárminek is átvenni a helyét a sikerlisták élén. Az írónő új könyve azonban más hangulatban íródik, sokkal visszafogottabb lesz, mint a sikersorozat. 

 

Az eredetileg egy Alkonyat rajongói műként, úgynevezett „fanfiction” műfajban létrejött világsiker eredetileg a fanfiction.net oldalon tűnt fel, ahol tízezrek olvasták el és értékelték a felkerülése után nem sokkal. Az írónő, E. L. James hamarosan a figyelem középpontjába került, az általa írt mű pedig trilógiává duzzadt, amely meghódította az egész világot. Az erotikával túlfűtött regény fiatalok és idősebbek kedvencévé vált, ám a következő írás teljesen más irányt vesz.

 

„Nem lesz ilyen lepukkant hangulata és valószínűleg új álnév alatt fogom megírni” – nyilatkozta az említett szerző a The Guardian kérdésére válaszolva. „Szeretnék új szerelmi történet tárni az olvasók elé”, amelynek már semmi köze nem lesz sem az ötven árnyalat világához, sem pedig szereplőihez. „Soha se mondd, hogy soha” – nyilatkozta E.L. James, de egyelőre nem szeretnék azzal a történettel tovább foglalkozni. Azt is elárulta, hogy új könyve mellett lefoglalják a nagysikerű trilógia filmváltozatának munkálatai, amelynek egyelőre még sem rendezője, sem pedig szereplőgárdája sincs. „Van néhány ötletem a főbb szerepekre, és meglepődnének az olvasók, ha tudnák kikre gondolok”. 

Részleteket nem volt hajlandó elárulni új könyvéről, ám abban biztosak lehetünk, hogy egyelőre nem szeretne még egy botrányos művel előállni, hanem a szerelmi történetekre szeretne koncentrálni. Hogy vajon ez jó döntés-e a részéről, azt az új mű megjelenésekor megtudjuk.

Fel