Elhunyt Tom Clancy
2013-10-04 07:50:00

Október 1-én elhunyt Tom Clancy, amerikai író, akit a hidegháború alatti és utáni időszakban játszódó történeteiről ismert meg a világ.

 

1947-ben született, Baltimore-ban, majd első sikeres regénye 1984-ben jelent meg Vadászat a Vörös Októberre címmel. Több alkotásán keresztül követhették végig az olvasók Jack Ryan illetve John Clark történetét, majd később bemutatott új főhősöket is. Clancy neve nem csak az általa írt regények alapján vált ismertté a nagyközönség számára, 2008-ban ugyanis a francia Ubisoft videojáték-készítő cég megvásárolta nevének használatát, amely videojátékokra, filmekre és könyvekre terjed ki a továbbiakban. 

Tom Clancy korábbi munkái sikeresnek nevezhetők a filmvásznon is, hiszen nagyvászonra szánt változat is készült a Vadászat a Vörös Októberre, Férfias játékok, Végveszélyben, OP Center illetve A rettegés arénája című regényeiből. Az író nem csak saját maga alkotott ebben a politikailag alternatív világban, hanem mások is jelentette meg műveket az általa megteremtett valóságban.

Tom Clancy 66 éves korában hunyt el, 2013. október 1-én.

Fel