Hamarosan a könyvesboltok polcaira kerül Larten Crepsley története
2013-04-19 07:43:00
Darren Shan visszatér azokhoz a történetekhez, amelyek meghozták számára a világsikert. Larten Crepsley hamarosan visszatér.

Darren Shan hamarosan visszatér azokhoz a kötetekhez, amelyek meghozták számára a világsikert, s amiről a világ megismerte a nevét. A Gyilkos születik jövő hónap végén már a könyvesboltok polcaira kerülhet.

Darren Shan több sorozatban is kipróbálta magát, több különálló és összefüggő történettel is megörvendeztette az olvasókat, ám a mai napig a vámpírtörténetei a leghíresebbek és legsikeresebbek. Már nem kell sokat várni, hogy a magyar ajkú olvasók is belekóstoljanak ismét ebbe a világba, hiszen május 31-én kerül majd a boltokba Larten Crepsley történetét bemutató sorozat első kötete, amely a Gyilkos születik címet viseli. Eredetileg már 2010-ben megjelent a regény, de sajnos a magyar fordításra nagyon sokat kellett várni. 

A történet Larten Crepsleyt helyezi a középpontba, akit megismerhetünk az átváltozásától egészen addig a bizonyos éjszakáig, amikor Darren Shant bevezeti a vámpírok világába. A könyv fülszövege a következő:

"Az első a legnehezebb…
A XIX. század elejének legsötétebb pillanataiban járunk, Angliában.  Larten Crepsley egy koldusszegény munkáscsalád sokadik gyermeke — nincs tízéves, de már napi tizennyolc órát dolgozik iszonyatos körülmények között egy selyemgyárban.
Egy nap történik valami, és a kisfiúnak menekülnie kell. Egyedül az egész világ ellen – senkire sem számíthat. Aztán megismerkedik a titokzatos Seba Nile-lal, aki egy új, lehetőségekkel teli világot mutat meg neki. Seba mellett átélheti azokat a kalandokat, amelyekről annyit álmodozott, csakhogy ehhez vámpírrá kell válnia.
Vajon képes-e Larten mindörökre hátat fordítani az emberiségnek, és átlépni abba a világba, ahonnan nincs visszatérés?"
 
Fel