Hol szeretnek olvasni a férfiak és hol a nők
2013-04-25 08:15:00

Egy kutatásból kiderül, hogy bizony a megkérdezett nők nagy százaléka a fodrásznál, míg a férfiak a toaletten szeretnek olvasni, de más helyiségek is szerepet kaptak a kedvenc olvasói terület szerepéért folytatott harcban.

Érdekes felmérés érdekes adatokkal: a megkérdezett ötezer ember közül a nők 12,4 százaléka nyilatkozta azt, hogy nagyon szeretnek olvasni a fodrásznál várakozás közben, amíg a férfiak mindössze csak 6%-a teszi mindezt ilyen helyen. Más a helyzet a mellékhelyiséggel, ugyanis ott a férfiak 15,6%-a szeret elmerülni az irodalomban, a nők azonban 10,6%-os aránnyal csinálják mindezt.

Nem meglepő módon a legkedveltebb olvasási hely a fotel, ugyanis a válaszadók nem kevesebb, mint 71,1 százaléka szeret a fotelben, könyvvel a kezükben kikapcsolódni. A második legnépszerűbb hely 57,8%-kal az ágy, de a szabad levegő is előkelő helyen van, ugyanis ott a megkérdezettek 52,6%-a tölti az olvasásra szánt időt. Ez lehet akár park, akár csak a lakás erkélye, a lényeg, hogy nem a négy fal fogsága. Ezek mellett a listán szerepelnek még a kávézók, éttermek is, de természetesen a fürdőkád sem maradt ki a versenyből.

A tömegközlekedési eszközökön a megkérdezettek kevésbé szeretnek olvasni, hiszen elenyésző százalékuk vallotta azt, hogy szívesen vesz könyvet a kezébe metrón vagy a buszon közlekedve.

Fel