Kínában kalózkézen terjed A szürke ötven árnyalata
2013-05-18 11:24:00
És még csak nem is elégedettek vele az olvasók

A kínai kormány mindig is ismert volt a páratlan cenzúráról, amely természetesen elérte E. L. James sikersorozatát is, hiszen az ázsiai országban csak kalózváltozatban kapható a könyv.

Míg a világ többi részén mindenhol sikereket ért el az erotikától és pornográfiától túlfűtött könyv, addig a kínai piacra képtelen betörni a mérhetetlen cenzúrának köszönhetően. Tavaly augusztusban készült el a könyv fordítása, ám a megjelenésre végül nem került sor, hiszen a boltok nem árulhatják E. L. James szexualitástól fűtött könyvét. 

Persze a szemfüles könyvkereskedők megoldották a terjesztést, hiszen Kína legnagyobb online áruházán, a Taobaon nem kevesebb, mint négyszáz kereskedő kínálja a könyv kalózváltozatát, mégpedig mindössze 13 fontért. Nem meglepő módon a fordításban is történtek változtatások, ugyanis Christian Grey ott Ge Lei néven ismert, Anastasia Steel pedig a Si Dier nevet kapta. Az ázsiai ország olvasói magával a könyv minőségével sem elégedettek, hiszen a hivatalos oldalon a lehetséges 10 pontból mindössze 5,3-ra értékelték a kötetet, hiszen több hozzászólás is azt hangoztatja, hogy erotikával mindent el lehet adni.

Fel