Új borítóval érkezik a Harry Potter
2013-02-14 08:49:00
Újra megjelenik a klasszikus, mégpedig új köntösbe öltöztetve

J. K. Rowling klasszikussá vált alkotása 1997-ben jelent meg először, s azóta rendíthetetlenül tör az eladási listák élére újra és újra, hamarosan új borítóval.

 

Az ifjú varázslótanonc történetét a világon szinte mindenki ismeri, kevés olyan hely van, ahol nem aratott hatalmas sikert a regénysorozat. Rowling 1997-ben jelentette meg az első alkotást, Harry Potter és a Bölcsek Köve címmel ellátva, majd rá 10 évre, 2007-ben adta ki a lezáró, hetedik kalandot, amely azóta is az egyik legfelkapottabb alkotás. 

Az eredeti kötetek borítóit Mary GrandPré tervezte, ám kiváló munkáján szeretne a kiadó túllépni, legalábbis ami a puhakötéseket illeti, ugyanis hamarosan mind a hét ilyen változat új borítóval kerül a könyvesboltok polcaira. Ezeket már Kazu Kibuishi tervezi, aki évek óta kimagasló a szakmában. Elmondása szerint eleinte nagyon nehéz feladatnak tartotta, hogy új borítókkal lássa el a könyveket, ám végül mégis sikerült neki valami újjal előállni, amelyek a történet egy-egy jellegzetes momentumát ábrázolják. A szeptembertől kapható új kiadás után szépen sorban mind a hét alkotás új puhakötésű borítóval lesz ellátva az Egyesült Államokban, ám vélhetően a világ más részein is kapható lesz újra a kozmetikázáson átesett regény.

Fel