A 21. századi szülő
2013-01-18 08:09:00
Hogyan segítsük a gyermekek fejlődését a korszerű technológiák segítségével?
Ingyenesen kiadványt jelentetett meg a TanárBlog, amelyből a szülők megtanulhatják, hogy a számítástechnika, az internet hogyan segíthet gyermeküknek a tanulásban, miként fordíthatják hasznukra a ma már szinte minden háztartásban megtalálható technológiát.
 
Sok családban gyakran elhangzik az a kijelentés, hogy a gyerek „egész nap a gép előtt ül”, ami mellé sok esetben társul az „ott nem csinál semmi értelmeset” kijelentés is. Persze esetenként az ilyeneknek van valóságalapja, ám érdemes odafigyelni arra is, hogy a számítógép előtt eltöltött időt a gyermek a saját hasznára tudja fordítani, hogy a tanulásban és a tudás megszerzésében is nagy szerepet játszhat a számítástechnika.
 
 
Ma már szinte minden háztartásban megtalálható valamilyen formában egy számítógép internet kapcsolattal, ám nem elég, ha a szülők a havidíjat fizetik ezekért a szolgáltatásokért, hanem igenis érdemes odafigyelni arra is, hogy milyen hasznos dolgokra használható az említett szolgáltatás. A TanárBlog szerkesztői egy ingyenesen letölthető kiadvánnyal jelentkeztek, amely nagyban hozzásegíthet a szülőket ahhoz, hogy megértsék, mikét tudják hasznukra fordítani az általuk megteremtett lehetőségeket, miként vehet részt a számítástechnika a tanulásban, ismeretszerzésben. A tanulási motiváció megteremtése mellett a szülők megismerkedhetnek a korszerű biztonságtechnikával, valamint a közösségi média pozitív hatásaival is, hogy szorosabb kapcsolatba kerülhessenek az úgynevezett digitális nemzedékkel. 
 
A 21.századi szülő című kiadvány ingyenes letölthető a TanárBlog oldaláról
 
Fel